İngilizce Listening (Dinleme) Becerileri Nasıl Geliştirilir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce, globalleşen dünyada akademik hayattan iş hayatına her alanda karşımıza çıkan evrensel bir dildir. Özellikle sınav ve iş mülakatlarında sıkça karşılaşılan İngilizce listening (dinleme) becerisini geliştirmek oldukça önemli. Ayrıca İngilizce öğrenmek isteyen herkesin listening becerisini geliştirmesi ve düzenli olarak alıştırmalar yapması gerekiyor. Bu yazımızda İngilizce listening (dinleme) becerisinin nasıl geliştirilmesi gerektiği hakkında detaylı bilgilere yer verdik. Hazırsanız başlayalım.

Düzenli Dinleme Alıştırmaları Yapın

İngilizce listening (dinleme) becerisini geliştirmenin ilk yolu düzenli dinleme alıştırmaları yapmaktır. İngilizce dinleme becerisinin gelişebilmesi için her gün yarım saatinizi dinleme alıştırmaları yapmaya ayırmalısınız. Günümüzde fiziksel kitapların haricinde sanal ortamda telefon ya da tabletinizden okuyabileceğiniz e-kitap (elektronik kitap) formatları da bulunmaktadır. Her gün düzenli dinleme alıştırmaları yaparak İngilizce kelime ve cümleleri anlama hızınızı ilerletebilirsiniz. Bir süre sonra dinlediğinizi anlayabilir hale gelerek İngilizce öğrenme sürecine dahi olabilirsiniz. Bunların haricinde yine internet ortamında bulunan e-gazete dergi ve makaleleri de okuyarak günlük okuma alıştırmaları yapabilmeniz mümkün.

İngilizce Müzik ya da Podcast Dinleyin

İngilizceyi listening (dinleme) becerisini geliştirmenin en eğlenceli yolu ise müzik ya da podcast dinlemektir. Aldığınız derslere ek olarak İngilizce dinleme pratikleri de yapmanız gerekiyor. İngilizce müzik dinlemek burada yardımcı olabilir. Dinleyeceğiniz şarkının İngilizce sözlerini açarak şarkıcının kelimeleri nasıl telaffuz ettiğine bakabilir, şarkıyı ezberleyerek aynen tekrarlayabilirsiniz. Ritimlerle öğrenmek oldukça etkili bir yöntemdir. Bu şekilde eğlenerek İngilizce öğrenmeniz mümkün. Bir diğer yöntem ise İngilizce podcast dinlemektir. İster evde ister arabada ya da yolda yürürken veyahut bir işle meşgulken podcast dinleyerek de İngilizce kelime ve cümlelere olan aşinalığınızı artırarak kendinizi geliştirebilirsiniz. 

İngilizce dinleme alıştırmaları için İngilizce podcast ve müziklerden faydalanabilirsiniz. İngilizce öğrenmek için müzik ve podcast nasıl dinlenmeli? başlıklı yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

İngilizce Uygulamalardan Yararlanın

İngilizce listening (dinleme) alıştırmaları yapmanın bir diğer yolu ise İngilizce uygulamalardır. Uygulama marketlerinde yer alan İngilizce dinleme alıştırmaları için tasarlanmış uygulamaları kolayca cihazınıza indirerek İngilizce dinleme alıştırmaları yapmaya başlayabilirsiniz. İndirdiğiniz uygulamanın bildirimlerini açıp her bildirimde dinleme pratikleri yaparak İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. İngilizce listening uygulamalarının kolaylığı ise istediğiniz her yerde dinleme imkanı sağlamasıdır. İngilizce dinleme alıştırmaları yaparken aynı zamanda anlamını bilmediğiniz kelimeleri araştırarak kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

İngilizce Dizi, Film ya da Belgesel İzleyin

İngilizce öğrenirken dizi ve film izlemek dinleme alıştırmaları için uygulayabileceğiniz harika bir yöntemdir. Günümüzde bunlara erişim sağlayabileceğiniz birçok popüler platform bulunmaktadır. Telefon, tablet ya da bilgisayardan kolayca erişerek izleyeceğiniz dizi, film ya da belgeselin alt yazılarını açarak yeni İngilizce cümleler öğrenebilir, İngilizceyi doğru telaffuzlarına hakim olabilirsiniz. Tavsiyem alt yazıları ilerleyen zamanlarda kapatarak izlemeye devam etmenizdir. Alt yazılı izlemeye çalışırken kelime ve cümlelere olan odaklanma süreniz giderek azalacaktır. Bu şekilde öğrenmenize de hiçbir faydası olmayacaktır. Bir süre sonra alt yazıları kapatarak izlemeye devam edebilirsiniz. Zaten bunu alışkanlık haline getirdiğiniz zaman İngilizceniz gelişecek ve alt yazılara da ihtiyacınız kalmayacaktır. Detaylı bilgi için İngilizce Öğrenmek İçin Dizi ve Filmler Nasıl İzlenmeli? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Konuşarak Öğren ile Dinleme Becerilerinizi Geliştirin 

Konuşarak Öğren Online İngilizce Kursu, ana dili İngilizce olan Amerikalı eğitmenlerden özel ders alma imkanı sunar. Böylece eğitmeninizle birebir konuşma pratikleri yapabilir, İngilizce kelime ve cümleleri doğru telaffuzlarıyla birlikte öğrenebilirsiniz. Konuşarak Öğren ile günde 10,20,30 dakika zaman ayırarak İngilizce konuşma pratikleri yapabilir, kısa zamanda akıcı bir şekilde İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için Hızlandırılmış Online İngilizce Kursu ile Zamandan Tasarruf Edin başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Konuşarak Öğren, online İngilizce konuşma dersleri veren kurslar arasında en öne çıkan kurs olarak bilinmektedir. Konuşarak Öğren’in ders programları ve İngilizce konuşma dersleri yeni başlayanlara özel olarak hazırlanmaktadır. 37 binden fazla öğrencinin tercih ettiği Konuşarak Öğren online İngilizce konuşma kursu eğitiminde, derslerinize başlamadan önce eğitmenler İngilizce seviyenizi ölçerler. Daha sonra seviyenize göre, sizin için hazırlanan online içerikler ile derslerinize devam edersiniz. Bu süreçte Türkiye ofisindeki eğitim danışmanları durumunuzu takip eder. Gelişiminizi ise size sağlanan panel üzerinden takip edebilirsiniz. Siz de İngilizce konuşmayı öğrenmeye yeni başladıysanız online İngilizce konuşma kursu Konuşarak Öğren’in kişiye özel esnek ders programlarına mutlaka göz atın.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce öğrenme

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı