İngilizce Bilmek Hangi Meslekler İçin Önemlidir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

 

Günümüzde İngilizce istenmeyen iş ilanları yok denecek kadar az. Nerdeyse her pozisyon için İngilizce şart koşuluyor. Ama bazı meslekler var ki İngilizce bilmeyen birinin bu mesleklerde hiç şansı yok. İngilizce bilmek hangi meslekler için önemlidir, hangi mesleklerin olmazsa olmazıdır bugün bunu anlatıyoruz.

İngilizce öğretmenliği

Üniversite eğitimi sonucu alınan eğitim diploması ile İngilizce öğretmeni unvanına sahip olunur. İngilizce öğretmeni olmak için bu dile çok iyi hâkim olmak, aynı zamanda İngilizce öğretmeyi de bilmek gerekir. Yani eğitimde sadece İngilizce bilmek de yetmiyor. İyi bir öğretmen olmak için İngilizceyi nasıl öğreteceğini de bilmek gerekiyor. Eğer İngilizce öğretmeni olmak istiyorsanız İngilizce nasıl öğretilir öğrenmeli, bildiğinizi öğrencileriniz kavrayacak şekilde aktarmayı bilmelisiniz.

Tercümanlık

Tercümanlık ya da mütercim tercümanlık hata götürmeyen bir meslek olarak ileri seviyede İngilizce ister. Meslek olarak tercümanlığı seçmeyi düşünenler İngilizceyi iyi derecede öğrenmek için sadece okulda aldığı eğitimle sınırlı kalmamalı, kendini geliştirmeye çalışmalıdır.

Yönetici asistanlığı

Kadınlar arasında popüler meslekler arasında yer alan yönetici asistanlığında İngilizce yoğun olarak kullanılmasa da, kişi asiste ettiği yöneticisinin İngilizce telefon görüşmelerinden maillerine her şeyini takip etmek zorundadır. İyi derecede İngilizce isteyen mesleklerden olup yabancı müşterilerin karşılanması, yabancılarla yapılan toplantılarda gerekli notların alınması, yöneticiye yurt dışından gelen telefonların bağlanması, yabancılarla şirket arası randevular ve daha birçok konuda İngilizce bilen biri olarak kişi aktif bir şekilde çalışır.

Turist rehberliği

Turistlere gezip gördükleri yerler hakkında detaylı bilgi vermenin yolu da iyi derecede İngilizce bilmekten geçiyor. Bir turist rehberi sadece tanıtımla kalmayıp gelen sorulara da cevap verebilmeli, akıcı bir şekilde İngilizce konuşarak işine hâkim olduğunu belli etmelidir.

Akademisyen

Akademisyenler sürekli kendini geliştiren, seçtiği alanda yabancı kaynaklardan destek alarak kariyer yapma yolunda ilerleyen kişilerdir. Akademisyenlerin girdiği bilim ve dil sınavlarında, sunumlarda, alanında yazdıkları makale ve araştırmalarda İngilizce bilmek zorunludur. Akademisyenlerin birçoğu İngilizce yazmada ve okumada sorun yaşamadıklarını fakat kendilerinin yazdığı makaleyi bile sunarken sıkıntı yaşadıklarından bahsederler. Yani İngilizce pratik eksikliği göze çarpar. Bunun için destek dil eğitimi alınmalı, en etkili İngilizce eğitimi olan online eğitimle konuşarak İngilizce geliştirilmelidir.

Call-Center

Artık çağrı merkezi çalışanlarında ve müşteri temsilcilerinde İngilizce zorunlu kılınıyor.

Otel yöneticiliği

Otel yöneticiliği tartışmasız İngilizce isteyen bir meslektir.

 

Bu meslek önerileri arttırılabilir, ancak kısaca geçersek sadece bu meslek grupları bile, iş bulma konusunda ve işinizde ilerleme konusunda İngilizcenin size ne kadar katkı sağlayacağı konusunda fikir verebilir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı